08 Ianuarie 2018Sursa: IPJ VALCEA

DOSARE PENALE PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE

Polițiștii au depistat din nou nereguli în trafic, fiind înregistrate dosare penale.

 În după-amiaza zilei de 5 ianuarie a.c., polițiștii Serviciuliui Rutier, au depistat pe Drumul Național 7, în Milcoiu, un șofer de 35 de ani, care avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

A fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 7 ianuarie a.c. polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Măldăreşti au oprit pentru control în Popești, pe Drumul Național 65 C, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că mașina avea numere de înmatriculare provizorii, expirate din data de 28 octombrie 2016.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În noaptea de 6 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, în Vlădești, un autoturism condus de un băiat de 17 ani, din Păușești Măglași, fără permis de conducere.

 În mașină se afla și proprietarul autovehicului, un bărbat de 30 de ani, care de altfel îi și încredințase băiatului mașina, știind că acesta nu are permis.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

La aceeași dată, polițiștii Postului de poliție Câineni, pe parcursul patrulării, pe raza localității, au observat  un conducător auto, care la vederea echipajului de poliție a întors brusc mașina și a demarat în trombă.

Polițiștii au pornit în urmărirea lui, șoferul oprindu-se în cele din urmă. S-a constatat că bărbatul este din comuna Câineni și că autoturismul la volanul căruia se deplasa, are numerele de înmatriculare provizorii, expirate din 29 decembrie 2017.

Acesta a fost de asemenea testat cu aparatul   etilotest, constatându-se că avea o alcoolemie  0,47mg/L alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal.